Buka ménu utama

Ari 2001 LF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.271, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 406835.

2001 LF
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2001/06/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.038
Peri 1.169
Sumbu semi-mayor 1.604
Ékséntrisitas 0.271
Anomali rata-rata 13.5
Inklinasi 16.4
Bujur nodeu rumonjat 267.3
Argumén peri 343.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit