Buka ménu utama

Ari 1995 LE mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.574, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395105.

1995 LE
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1995/06/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.057
Peri 1.097
Sumbu semi-mayor 2.577
Ékséntrisitas 0.574
Anomali rata-rata 117.2
Inklinasi 4.2
Bujur nodeu rumonjat 257.3
Argumén peri 75.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit