Buka ménu utama

Ari (141527) 2002 FG7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.627, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407095.

(141527) 2002 FG7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2002/03/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2463
Peri 0.565
Sumbu semi-mayor 1514
Ékséntrisitas 0.627
Anomali rata-rata 146.5
Inklinasi 9.2
Bujur nodeu rumonjat 187.6
Argumén peri 247.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit