Buka ménu utama

Ari (152561) 1991 RB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.486, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�260148.

(152561) 1991 RB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1991/09/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2161
Peri 0.748
Sumbu semi-mayor 1454
Ékséntrisitas 0.486
Anomali rata-rata 258.9
Inklinasi 19.6
Bujur nodeu rumonjat 359.4
Argumén peri 68.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit