Buka ménu utama

Ari (153243) 2001 AU47 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.531, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376082.

(153243) 2001 AU47
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/01/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1988
Peri 0.610
Sumbu semi-mayor 1299
Ékséntrisitas 0.531
Anomali rata-rata 158.8
Inklinasi 36.0
Bujur nodeu rumonjat 311.9
Argumén peri 9.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit