Buka ménu utama

Ari (153814) 2001 WN5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.467, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376085.

(153814) 2001 WN5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2001/11/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2511
Peri 0.913
Sumbu semi-mayor 1712
Ékséntrisitas 0.467
Anomali rata-rata 46.2
Inklinasi 1.9
Bujur nodeu rumonjat 277.5
Argumén peri 44.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit