Buka ménu utama

Ari 2006 DZ169 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.409, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407190.

2006 DZ169
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2006/02/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.866
Peri 1.203
Sumbu semi-mayor 2.034
Ékséntrisitas 0.409
Anomali rata-rata 276.3
Inklinasi 6.6
Bujur nodeu rumonjat 14.9
Argumén peri 275.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit