Buka ménu utama

Ari (155338) 2006 MZ1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.483, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�117380.

(155338) 2006 MZ1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2006/06/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2327
Peri 0.812
Sumbu semi-mayor 1569
Ékséntrisitas 0.483
Anomali rata-rata 217.6
Inklinasi 2.1
Bujur nodeu rumonjat 226.6
Argumén peri 138.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit