Buka ménu utama

Ari 1999 AP10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.575, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 294156.

1999 AP10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/01/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.742
Peri 1.011
Sumbu semi-mayor 2.376
Ékséntrisitas 0.575
Anomali rata-rata 49.5
Inklinasi 7.6
Bujur nodeu rumonjat 357.4
Argumén peri 46.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit