Buka ménu utama

Ari (159928) 2005 CV69 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.419, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�396302.

(159928) 2005 CV69
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2005/02/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2348
Peri 0.960
Sumbu semi-mayor 1654
Ékséntrisitas 0.419
Anomali rata-rata 271.0
Inklinasi 27.8
Bujur nodeu rumonjat 157.5
Argumén peri 95.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit