Buka ménu utama

Ari 2010 LR68 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.608, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 377643.

2010 LR68
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2010/06/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.900
Peri 1.196
Sumbu semi-mayor 3.048
Ékséntrisitas 0.608
Anomali rata-rata 106.0
Inklinasi 4.6
Bujur nodeu rumonjat 113.6
Argumén peri 294.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit