Buka ménu utama

Ari 2009 BD58 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.476, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�152546.

2009 BD58
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2009/01/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2507
Peri 0.889
Sumbu semi-mayor 1698
Ékséntrisitas 0.476
Anomali rata-rata 294.7
Inklinasi 15.6
Bujur nodeu rumonjat 128.4
Argumén peri 65.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit