Buka ménu utama

Ari 2017 HW1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.444, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405802.

2017 HW1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2017/04/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.984
Peri 1.149
Sumbu semi-mayor 2.067
Ékséntrisitas 0.444
Anomali rata-rata 59.4
Inklinasi 33.6
Bujur nodeu rumonjat 40.9
Argumén peri 168.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit