Buka ménu utama

Ari 2017 JB2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.170, sedengkeun magnitudo mutlakna 29.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J67.

2017 JB2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2017/05/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.410
Peri 1.002
Sumbu semi-mayor 1.206
Ékséntrisitas 0.170
Anomali rata-rata 314.3
Inklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 225.1
Argumén peri 341.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 29.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit