1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

9 Maret nyaéta poé ka-68 dina sataun (ka-69 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 297 poé.

KajadianÉdit

  • 1776Karaharjaan Bangsa buku meunang Adam Smith, ekonom jeung pilosop Skotlandia, dipedalkeun.
  • 1796Napoléon Bonaparte kawin ka pamajikanna nu kahiji, Joséphine de Beauharnais.
  • 1811 – Pasukan Paraguay ngéléhkeun Manuel Belgrano ti Argéntina dina Patempuran Tacuari.
  • 1815Francis Ronalds ngajéntrékeun béker batré nu munggaran dina Majalah Philosophical.
  • 1847Perang Méksiko-Amérika: Serangan pasukan ampibi gedé-gedéan nu munggaran dina sajarah AS dipesatkeun dina raraga Pangepungan Veracruz.
  • 1908Inter Milan diadegkeun.
  • 1942Perang Dunia II: Hindia Walanda taluk tanpa syarat ka Jepang di Kaljati, Subang, Jawa Kulon, ngaréngsékeun pangperangan Jepang ka Hindia Walanda.
  • 1945 – Perang Dunia II: Serangan bom seuneu peuting-peuting nu munggaran ku Angkatan Udara AS ka Tokyo, ngakibatkeun kira-kira 100.000 jalma palastra sarta leuwih ti sajuta urang leungiteun imah.
  • 1959 – Bonéka Barbie munggaran midang dina Paméran Cocooan Internasional Amérika di New York.
  • 1960Dr. Belding Hibbard Scribner munggaran nanemkeun shunt (samodél solobong) jieunanna ka saurang pasén, ngajadikeun pasén éta bisa narima hemodialisis tina liang nu maneuh.
  • 1967 – Pasawat Maskapai Trans World 553 Amérika, DC-9-15, murag di hiji tegal di Kacamatan Concord, Ohio, sabada diadu jeung hiji pasawat Beechcraft Baron, nelasan 26 jalma.
  • 1976 – Opat puluh dua jalma palastra dina musibah karéta gantung Cavalese di Italia, pangparah-parahna kacilakaan karéta gantung tepi ka kiwari.
  • 1977 – Panyanderaan Hanafi: Lumangsung 39 jam, Muslim Hanafi nyandera tilu wangunan di Washington D.C.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Wirahma Nasional

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/March_9