Buka ménu utama
Ambox warning pn.svg Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan luyu jeung baku artikel Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.

Achmad Zaky (babar di Sragen, Jawa Tengah, 24 Agustus 1986; yuswa 32 taun) nyaéta salahsahiji tokoh ti Indonesia anu boga bisnis anu gerakna dina widang internet asal Indonesia . Manéh na ngadegkeun jeung sakaligus jadi CEO ti situs e-commerce Bukalapak.com, nyaéta salah sahiji perusahaan E-Commerce Indonesia nu dumasar kana marketplace C2C nyaéta pokus kana pengembangan Usaha Kecil Menengah (UKM).[1]

AtikanÉdit

Zaky mimiti wawuh kana dunia teknologi nalika diajar di sakola dasar. Nalika taun 1997, salah sahiji emang Zaky mangmeulikeun komputer jeung buku-buku nu aya patalina kana pemrograman. Manéhna tuluy diajar sorangan.

Nalika geus kana asup masa SMA di SMA Negeri 1 Solo, manéhna meunang kasempetan pikeun ngawakilan sakolana di Olimpiade Sains Nasional (OSN) widang komputer tuluy juara di tingkat nasional.

Taun 2004, Zaky nuluykeun atikanana di jurusan Tehnik Informatika, Institut Teknologi Bandung. Di widang akademis, Zaky kungsi meunangkeun IPK 4.00 di semester mimiti.

Salian dina kagiatan akademis, Zaky ogé kasohor ngajieun sababaraha organisasi kemahasiswaan di ITB. Manéhna ogé anu ngajieun cabang ShARE Global Student Think-Tank di ITB. Zaky ogé ngadegkeun Entrepreneur Club ITB anu satuluyna disebut Technoentrepreneur Club (TEC ITB). Manéhna aktip dina kagiatan di Amateur Radio Club (ARC) ITB.

Salila kuliah, Zaky mindeng meunang di sababaraha kompetisi tingkat nasional, Salah sahijina nyaéta juara II di Indosat Wireless Innovation Contest taun 2007. Ku kapinteranana, manéhna ngajieun perangkat lunak nu disebut MobiSurveyor. Ieu alat gunana pikeun nghaitung ku cara anu gancang dina hiji survei. Zaky ogé meunangkeun Merit Award dina kompetisi INAICTA (Indonesia ICT Awards) taun 2008.

Zaky kungsi meunang beasiswa studi ka Oregon State University ti pamarintah Amerika Serikat salila dua bulan di taun 2008. Salian ti èta, manèhna kungsi jadi wakil ITB dina acara Harvard National Model United Nations 2009.[1]

RujukanÉdit

  1. a b "Achmad Zaky". Wikipedia Bahasa Indonesia.