Android (sistim operasi)

(dialihkeun ti Android)

Android nyaéta salah sahiji sistim operasi anu mibanda sipat open source, dijieun husus pikeun telepon pinter[1]. Ieu sistim operasi mangrupa salah sahiji produk nu dimekarkeun ku Google kalayan diseponsoran ku organisasi Open Handset Alliance[1].

Android

Android mibanda lisénsi nu disebut Apache/MIT anu nyirikeun yén ieu sistim operasi bisa digunakeun tur dimekarkeun ku saréréa[1]. Android ogé mangrupa sistim operasi anu asalna tina kernél linux ogé dijieun maké basa husus nu ngarana java[2].

Di taun 2005, Android dibeuli ku Google kumplit jeung pausahaan Android, Inc..[rujukan?] Taun 2007 Google ngumumkeun yén Android téh sistim operasi nu sipatna open source, bisa dipaké tur dimekarkeun ku saha waé.[rujukan?] Taun 2008, Android API 1 atawa Android 1.0 dibéwarakeun ka umum ku Google[1].

Ti saprak diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna.[rujukan?] Di tiap-tiap prosés panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa.[rujukan?] Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis.[rujukan?] Salian ti ngaran kuéh, Android ogé mibanda istilah nyaéta API Level[3].

Vérsi AndroidÉdit

Vérsi Android API Lével Ngaran Husus
Android 1.0 1
Android 1.1 2
Android 1.5 3 Cupcake
Android 1.6 4 Donut
Android 2.0 5 Eclair
Android 2.01 6 Eclair
Android 2.1 7 Eclair
Android 2.2 8 Froyo(Frozen Yoghurt)
Android 2.3 9 Gingerbréad
Android 2.3.3 10 Gingerbréad
Android 3.0 11 Honeycomb
Android 3.1 12 Honeycomb
Android 3.2.x 13 Honeycomb
Android 4.0.1-4.0.2 14 Ice Créam Sandwich
Android 4.0.3-4.0.4 15 Ice Créam Sandwich
Android 4.1.x 16 Jellybéan
Android 4.2.x 17 Jellybéan
Android 4.3.x 18 Jellybéan
Android 4.4-4.4.4 19 Kitkat
Android 5.0 21 Lollipop
Android 5.1 22 Lollipop
Android 6.0 23 Marshmallow

RujukanÉdit

  1. a b c d Marko Gargenta.2011."Learning Android".CA:O’Reilly Media, Inc.
  2. Adi Kirana Wijayanti,et all.Aplikasi Android Penerjemah Bahasa Non Latin dengan Pengenalan Citra Karakter.Bogor:IPB
  3. Android