Buka ménu utama
Logo Aqua baheula

Dina taun 70han nalika iinditan maké karéta api ti Jakarta ka Surabaya atawa ka kota séjéna.[1] Nalika éta loba jalma anu hanaang hésé néangan cai nginum, tuluy maranéhanana naréangan Restorka atawa turun di stasion pangeureunan pikeun meuli nginum.[1] Ngan aya kahéngkéranana hargana mahal sanajan éta téh ngan sagelas cai hérang.[1]

Sajarah Mekarna AQUAÉdit

Aqua nyaéta salah sahiji mérek cai nginum anu kasohor.[2] Asal muasal cai nginum aqua téh nyaéta ide na lm.[2] Tirto Utomo (1930-1994) anjeunna anu merintis lahirna industry cai nginum dina kemasan (AMDK) di Indonésia ngaliwatan PT Golden Mississippi dina tanggal 23 Pébruari 1973.[2] Ngaran Aqua geus kajojo nepi ka nyebut cai dina kemasan (AMDK)anu lain mérekna aqua tapi tetep nyebutna aqua.[2] Ku lantaran Aqua mangrupa pelopor bisnis AMDK jeung jadi produsén AMDK anu loba di Indonésia.[2] Nepi ka geus sumebar pamasaranan nepi ka Singapura, Malaysia, Fiji, Australia, Timur Tengah jeung Afrika.[2] Di Indonésia geus 80 persén anu ngajual AMDK dina kemasan gallon.[2] Ayeuna Aqua miboga 14 pabrik anu sumebar di Jawa jeung Sumatra.[2] Produsén AMDK Aqua, PT.[2] Golden Mississippi (tuluy diganti ngarana jadi PT Aqua Golden Mississippi) anu aya dina handapeun PT.[2] Tirta Investama, diadegkeun dina tanggal 23 Februari 1973 ku Tirto Utomo (1930-1994).[2] Pabrik nu munggaran perenahna di Bekasi.[2] Nalika éta masarakat Indonésia geus ngarobah salah sahiji kabiasaan geus mimiti nginum AMDK.[2]

AlamatÉdit

  • Alamat kantor [3]:

DANONE AQUA, PT. Tirta Investama Jalan Pulo Lentut No. 3 Kawasan Industri Pulogadung Jakarta Timur - 13920 Telp. 4603070

GEDUNG CYBER 2, Lantai 10-11-12-14 Jalan H.R. Rasuna Said Blok X-5 no 13 Jakarta Selatan 12950 Telp 021 2996 1000

catetanÉdit

  1. a b c yang tau ga?) Sejarah Air Mineral AQUA (Dicutat tanggal 6 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m Faktor-faktor Deskriptif Pendorong Voluntary Delisting PT Aqua Golden Misisispi, Tbk(Dicutat tanggal 25 November 2011)
  3. a b Alamat kantor perusahaan(Dicutat tanggal 25 November 2011)