Argon mangrupa salah sahiji unsur kimia nu boga simbul Ar jeung nomer atomna 18.[rujukan?] Argon kaasup kana periode ka-3 dina Tabél Unsur jeung boga beurat atom 39.948.[1] Argon mangrupa gas mulia nu katilu, dina periode 8, jeung ngawangun antara 1% tina atmosfer Bumi.[2]

Argon dina Tabel Periodik Unsur

SajarahÉdit

Argon ceuk sangkaan, cenah kapanggih ku Henry Cavendish dina taun 1785 ngan teu kapanggih deui nepi ka 1894 ku Lord Rayleight jeung Sir William Ramsay.[2]

ReferensiÉdit

  1. (en)Itselemental (diakses 26 Desember 2015)
  2. a b (en)Ar (diakses 20 Desember 2015)