Ambox warning pn.svg Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan luyu jeung baku artikel Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.
Awi Tali
Gigantoc apus 150527-51550 magt.JPG
Bambu apus, Gigantochloa apus
dari Sumber Gangging, Sidomulyo, Sidorejo, Magetan
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Tribus:
Génus:
Spésiés:
G. apus
Ngaran binomial
Gigantochloa apus
Sinonim
  • Bambusa apus Schult. & Schult.f. (basionym)[4]
  • Gigantochloa kurzii Gamble

sinonim selengkapnya pada The Plant List[5]

Awi tali keur ditanggung di Kampung Naga Villager

Awi tali (Gigantochloa apus (J.A. & J.H. Schultes) Kurz) nyaeta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga: Poaceae. Loba kapanggih hirup di pulo Sumatra Kidul, Sulawesi Tengah, Kalimantan Tengahjeung Jawa. Loba dimangpaatkeun pikeun : bahan parabot dapur, parabot nguseup, mébel, tali, jeung wawadahan séjén anu dianyam (nyiru, ayakan, pipiti, jeung sajabana).[6]

Ngaran séjénÉdit

Awi tali disebutna béda-beda di unggal daérah : pring tali, pring apus, pring apĕs, dĕling apus, d. tangsul (Jw.); perrèng talè (Md.); tiying tali, tiying tlantan (Bl.), jeung rea-rea deui.[6] Dina basa Inggris ia disebut string bamboo.[7]

Tempo ogé rupa-rupa awiÉdit

  1. Awi wulung
  2. Awi bunar
  3. Awi surat
  4. Awi haur
  5. Awi buluh
  6. Awi bitung
  7. Awi temen
  8. Awi krisik
  9. Awi tamiang

Dicutat tinaÉdit

  1. Kurz, S. 1864. "Korte schets der vegetatie van het eiland Bangka." Natuurkundig tijdschrift voor Nederlandsch Indië Deel 27: 226. Batavia :Lange [1851-...]
  2. Munro. 1868. "A monograph of the Bambusaceae, including descriptions of all of the species." Transactions of the Linnean Society of London vol. 26: 126. London :[The Society], 1791-1875.
  3. Ohrnberger, D. 1999. The Bamboos of the World: Annotated Nomenclature and Literature of the Species and the Higher and Lower Taxa: 296-7 Amsterdam :Elsevier.
  4. Roemer, Johann Jacob & Josef (Joseph) August Schultes. 1830. Caroli a Linné ... Systema vegetabilium: secundum classes, ordines, genera, species. Cum characteribus differentiis et synonymis. Editio nova, speciebus inde ab editione XV. Detectis aucta et locupletata. vol. VII(2): 1353. Stuttgardtiae :Sumtibus J.G. Cottae [1817-1830]
  5. The Plant List: Gigantochloa apus (Schult.) Kurz
  6. a b Heyne, K. 1987. Tumbuhan Berguna Indonesia I: 338-41. Badan Litbang Kehutanan, Departemen Kehutanan. Jakarta. (versi berbahasa Belanda -1922- I: 281-4.)
  7. Guadua Bamboo: Gigantochloa apus

RujukanÉdit