Badan Tanaga Atom Internasional

Bandéra IAEA

Badan Tanaga Atom Internasional (basa Inggris: International Atomic Energy Agency/IAéa) nyaéta hiji organisasi indepénden nu ngadeg tanggal 29 Juli 1957 kalayan tujuan pikun mromosikeun digunakeunnana tanaga nuklir sacara daméy sarta nyegah digunakeunnana keur kaperluan militér.

Markas IAéa aya di Wina, Austria. IAéa anggotana aya 137 nagara.

Dina taun 19811997, IAéa dipingpin ku Hans Blix. Pupuhu IAéa kiwari nyaéta Mohamed ElBaradei.

Tanggal 7 Oktober 2005, IAéa jeung Diréktur Jéndralna Mohamed ElBaradei meunang pangajén perdaméyan Nobel taun 2005 keur usahana dina ngawatesan panyebaran pakarang nuklir.

Diréktur JéndralÉdit

Pajabat Diréktur Jéndral IAéa:

Nami
Asal
Période
Jumlah Période
Sterling Cole   Amerika Serikat 19571961 1 période
Sigvard Eklund   Swedia 1961 — 1981 5 période
Hans Blix   Swedia 1981 — 1997 4 période
Mohamed ElBaradei   Mesir 1997 — kiwari 2 période

Pranala luarÉdit