Buka ménu utama

Bangkok (Thailand: กรุงเทพฯ, กรุงเทพมหานคร atawa Krung Thep, Krung Thep Maha Nakhon)(กรุงเทพมหานคร ) nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Thailand. Kota ieu ayana di sisi kulon tina Walungan Chao Phraya, deukeut Teluk Thailand.

Bangkok

กรุงเทพมหานคร
Krung Thep Maha Nakhon
Dina arah jarum jam: Wewengkon bisnis Si Lom – Sathon, Wat Arun, Giant Swing, Victory Monument, jeung Wat Phra Kaew
Dina arah jarum jam: Wewengkon bisnis Si LomSathon, Wat Arun, Giant Swing, Victory Monument, jeung Wat Phra Kaew
Bandéra Bangkok
Bandéra
Ségel resmi Bangkok
Ségel
NegaraThailand
DibentukPeriode Ayutthaya
Dibentuk sebagai ibu kota21 April 1782
Pamaréntahan
 • TipeDaerah administratif khusus
 • GovernorM.R. Sukhumbhand Paribatra
Lega
 • Kota1.568,737 km2 (605,693 sq mi)
 • Métro
7.761,50 km2 (299,670 sq mi)
Pangeusi
 (Januari 2010)
 • Kota9.100.000
 • Kapadetan5.801/km2 (15,020/sq mi)
 • Métro
11.971.000
 • Kapadetan métro1.542,36/km2 (399,470/sq mi)
 • Demonym
Bangkokian
Zona wanciUTC+7 (Thailand)
Kode wewengkon+66-2
ISO 3166-2TH-10
Ramatlokahttp://city.bangkok.go.th

Bangkok nyaéta hiji kota anu tumuwuh panggancangna, sarta dinamis ékonomi jeung masarakat anu maju di Asia Tenggara. Kota ieu terus ngembang jadi puseur regional nu nandingan Singapura jeung Hong Kong, tapi masih mibanda masalah dina séktor infrastruktur jeung sosial salaku hasil tina tumuwuhna nu gancang. Bangkok geus lila jadi jalan asup pikeun investor asing anu hayang manggihan pasar anyar di Asia. Kota ieu ogé dicatet minangka salah sahiji kota di dunya nu laju pangwangunan gedong jangkungna panggancangna. Beunghar dina situs budaya, nyieun Bangkok minangka salah sahiji nu pang populerna jadi tujuan wisata di dunya.

Propinsi Bangkok mibada wates jeung genep propinsi séjénna: Nonthaburi, Pathum Thani, Chachoengsao, Samut Prakan, Samut Sakhon jeung Nakhon Pathom.

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu luarÉdit