Cekcek koréd
Striated Grassbird (Megalurus palustris) in Kolkata W IMG 3399.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. palustris
Ngaran binomial
Megalurus palustris
Horsfield, 1821

Cekcek koréd ;basa Indonesia; Cica-koreng jawa (bahasa Latin: Megalurus palustris)nyaéta spesies manuk nu asalna tina kulawarga Sylviidae genus Megalurus.[2] Loba kapanggih hirup di kebon ntéh, rawa-rawa, rungkun, tegalan, jeung sisi leuweung nu kaayaan daérahna aya dina 2.000 m dpl.[2] Biasana eunteup dina dahan nu lénglang, sakapeung ogé eunteup luhureun taneuh jeung jujukutan.[3] Manuk ieu kapanggih hirup ogé di nagara Jepang, Papua Newgini, Australia, New zealand, jeung Rusia beulah kalér.[2] Kahakanan ieu mauk kayaning: gegeremet, kukupu, jangkrik, simeut, jeung sajabana.[2]

Ciri mandiriÉdit

Panjang awakna kurang leuwih 26 cm, kelir buluna coklat paselang jeung kelir hideung sok disebut ogé borontok.[2] Bulu palebah matana konéng kolot, buntutna kawilang panjang sarta méncos ka tungtungnakeun.[2] Bulu palebah tonggongna semu beureum, ari palebah beuteung jeung hariguna hawuk semu bodas.[2] Panonna coklat, pamatuk luhur hideung ari pamatuk semu beureum, cékérna na ogé semu beureum.[2]Nyayang dina régang atawa dahan tatangkalan, wanguna buleud kawas mangkok.[3] Dina usumna ngendog ieu manuk ngan ngahasilkeun 2-3 siki, kelir endogna semu beureum aya totol beureum jeung gandaria.[2] Usum begér ampir sapanjang taun, kajaba dina bula Nopémber.

Dicutat tinaÉdit

  1. BirdLife International (2012). "Megalurus palustris". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2012.1. International Union for Conservation of Nature. Diakses tanggal 16 July 2012. 
  2. a b c d e f g h i M. Beehler, Thane K. Pratt, Bruce. Birds of New Guinea: Distribution, Taxonomy, and SystematicsInsect World Series. Universitas Michigan2016: Princeton University Press. p. 490. ISBN 9780691164243. Diakses tanggal 16 Nopember 2019. 
  3. a b Nurani Kartikasari, Andrew J. Marshall, Bruce Beehler, Sri. Ekologi PapuaInsect World Series. Universitas Michigan2012: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. ISBN 9789794617960. Diakses tanggal 16 Nopember 2019.