Buka ménu utama

Chyé Rétty Isnéndés pituin urang Nagrak Sukabumi.[1] Lahir tanggal 2 Désémber 1972.[1] Panyajak, pangarang carita pondok, jeung panulis éséy dina basa Sunda.[1] TK, SD, Madrasah jeung SMP-na di Nagrak sarta SMA-na di Cibadak.[1] Taun 1993 miluan UMPTN tur lulus dina pilihan kahiji Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah FPBS IKIP Bandung.[2] Mimiti resep nulis sajak ti SD kénéh (dina basa Indonésia), di SMP mimiti nulis sajak dina basa Sunda.[2] Taun 1994 sajak jeung carponna mimiti dipublikasikeun dina Manglé, satuluyna tulisan-tulisanana (utamana sajak-puisi) dimuat dina Turus, Galura, Kujang, Pikiran Rakyat, Bandung Pos, Galamédia, Cahara Bumi Siliwangi, jeung Balébat.[2] Nepi ka kiwari, nulis 200-an sajak, 75-an carpon, jeung dua novellet.[2] Éséyna mah can diitung.[2]

Retty Isnendes
Gambar:Chye Retty Isnendes.jpg
Chye Retty Isnendes
Babar: 2 Desember 1972
Sukabumi
Pakasaban:Pangarang
Kawarganagaraan:Indonésia
Génré:Carpon, Sajak, Esey
Karya debut:Kidang Kawisaya (1999)
Garwa/carogé:Asep Sutiadi

Préstasi-préstasinaÉdit

Kumpulan sajak-na nu mimiti Kidang Kawisaya (1999) meunang panglélér Hadiah Rancagé 2000.[1] Salian ti éta aya ogé sawatara panglélér lainna kayaning Diploma ti muséum Seni Anak dan Remaja Oslo-Norwégia taun 1991 (SMA) kana puisina Disasters, Pinunjul Nulis Sajak Sunda sa-Jawa Barat nu diayakeun ku HIMA PENSATRADA taun 1996, Penghargaan Pangarang Ngora ti Granesia (1996), Penghargaan Sirung Harepan ti Granesia (1997), Pinunjul I Baca Puisi (Indonésia) tingkat Mahasiswa/Umum ti IKAPI (1998), Piagem Sastra ti LBSS kana skripsina ‘Analisis Puisi Mantra di Kacamatan Nagrak Kabupaten Sukabumi’ (1998), Hadiah Sastra Rancagé ti Yayasan Rancagé nu dipupuhuan ku Ajip Rosidi, keur kumpulan sajakna Kidang Kawisaya (2000), pinunjul ngarang carita pondok nu diayakeun ku PPSS & Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Propinsi Jawa Barat (2007), jeung Pinunjul nulis sajak Sunda nu diayakeun ku PPSS (2008).[2] Sawatara karya sastrana bacacar dina antologi-antologi (Sunda jeung Indonésia).[2] Sawatara sajak-sajakna dina Kidang Kawisaya dimusikalisasi ku Tangara Bulan, disanggi ku Adhika Nurkholiz Aziz jeung sajak ‘Bulan Tok-na’ disanggi ku Ari KPIN.[2]Nu Nyusuk dina Sukma mangrupa kumpulan sajakna nu kadua sanggeus Kidang Kawisaya.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e Tim Redaksi.2000.Ensiklopedi Sunda Alam, Manusia dan Budaya.Jakarta:Pustaka Jaya dan Yayasan Kebudayaan Rancage (id)
  2. a b c d e f g h i Isnendes,Chye Retty.2010.Nu Nyusuk dina Sukma.2010.Bandung:Daluang Publishing


 


Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana