Institusi ieu mangrupa bagian ti Uni Éropa. Pikeun patepungan tingkat mentri nu ngaranna mirip, temp Déwan Uni Éropa. Pikeun organisasi di luar Uni Éropa nu ngaranna mirip, tempo Majelis Éropa

Déwan Éropa (Européan Council, katelah ogé minangka Européan Summit) mangrupa organisasi politik pangluhurna dina Uni Éropa.[1] Rapat-rapatna saméméhna diluluguan ku pupuhu salah sahiji nagara anggota nu keur ngajabat Kaprésidénan Déwan Uni Éropa.[2] Sistem rotasi ieu teras diganti ti 2009 Herman van Rompuy diistrénan minangka Présidén Déwan Éropa,[3] hiji pos anyar 2,5 taun sabada Pajangjian Lisbon disatujuan ku sadaya anggota Uni Éropa.

Tradisi "Poto Babarengan". Gambar dicandak basa Bélgia ngajabat Kaprésidénan Déwan Uni Eropa (1987) di Istana Karajaan Brussel.

Catetan sukuÉdit

  1. van Grinsven, Peter (September 2003). "The European Council under Construction" (PDF). Netherlands Institution for international Relations. Diakses tanggal 2007-08-16. 
  2. "How does the EU work". Europa (web portal). Diakses tanggal 2007-07-12. 
  3. Charlemagne (19 November 2009). "What the EU's new leaders tell us about Europe". The Economist. Diakses tanggal 19 November 2009.