Buka ménu utama

Opat pulo utama Jepang nyaéta:

Okinawa nyaéta pulo kalima panggedéna salian ti pulo pangkalerna nu misahkeun diri tur pulo pangleutik keur ibukota perfektur.

Eusi

Daptar pulo-pulo leutik JepangÉdit

Salian ti opat pulo utama, Jepang mibanda kira-kira 3,000 pulo laleutik. Daptar pulo utama di antara di handap ieu.

Bagean pangkalernaÉdit

Aya opat pulo di Kapuloan Kuril. Tempo ogé konflik Pulo Kuril.

Pulo-pulo di Laut JepangÉdit

Pulo-pulo di Samudera PasipikÉdit

Pulo-pulo di Laut InlandÉdit

Pulo-pulo sabudureun KyushuÉdit

Lolobana di Laut Cina Wetan.

Kapuloan RyukyuÉdit

Keur dapat nu leuwih lengkep tempo di Kapuloan Ryukyu.

Pulo-pulo pentingÉdit

Kecap keur "pulo"Édit

Dina Basa Jepang kecap keur "pulo" nyaéta shima, nu dina ahiran ilaharna robah jadi jima. Kanji nu ilahar keru shima nyaéta 島. Kanji nu sarua sacara on'yomi nyaéta . Contona Amami Ōshima, Iwo Jima, jeung Okinawa Hontō (Pulo Okinawa).

Tempo ogeÉdit

RujukanÉdit