Gaya sentrifugal nyaéta lawan ti Gaya séntripétal mangrupa éfék semu anu ditimbulkeun sabot hiji barang ngalakonan unggut nguriling, sentrifugal hartosna ngajauhan puseur puteran. Definisi gaya sentrifugal didasarkan tina frase basa Latin anu hartosna “mawa lumpat diri ti puseur.”

Cairan dina tabung anu diputer baris bingkeng naék saluhur H alatan ayana gaya sentrifugal