Buka ménu utama
Virus imunodéfisiénsi manusa
Human Immunodeficency Virus - stylized rendering.jpg
Gambar potongan
human immunodeficiency virus
Klasifikasi virus
Citakan:Taxobox group vi entry
Kulawarga: Retroviridae
Marga: Lentivirus
Spésiés: Human immunodeficiency virus 1
Spésiés: Human immunodeficiency virus 2

Virus imunodefisiénsi manusa anu katelah HIV (Human immunodeficiency virus) mangrupa retrovirus nu utamana nginféksi bagian vital sistim imun manusa kayaning sél T CD4+, makropag, jeung sél déndritik. Ieu virus ogé, boh sacara langsung atawa henteu, ngancurkeun sél T CD4+. Ku sabab sél T CD4+ T dipikabutuh pikeun jalanna sistim imun, mun sél ieu geus diancurkeun ku HIV, sistim imun bakal tumpur, antukna ngabalukarkeun kasakit nu katelah AIDS.

International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems Codes
Classification & external resources
ICD-10 B20-B24
ICD-9 042-044

Tumbu kaluarÉdit

Warta AIDSÉdit