jmpl|Conto logo halal dina produk.

restoran Halal di Hong Kong, China.

Halal (arab: حلال, ḥalāl; 'permissible') nu mana waé nu objek atawa kagiatan nu diijinkeun bisa dipaké atawa dilaksanakeun, dina agama Islam. Ieu istilah dina kekecapan sapopoé mindeng dipaké pikeun nandaan kadaharan jeung inuman anu beunang pikeun dikonsumsi nurutkeun Islam, nurutkeun jenis kadaharan jeung kumaha pikeun ménta eta. Pasangan halal téh thayyib nu hartina 'alus'. Dahareun jeung inuman teu ngan halal, tapi kudu thayyib; nyaéta patut dikonsumsi atawa henteu, atawa aya nu mana waé nu manfaat pikeun kaséhatan. Lawan tina halal anu haram.

Halal salaku salah sahiji tina lima hukum, nyaéta: fardhu (wajib), mustahab (dianjurkeun), halal (beunang), makruh (benci), haram (dilarang).

Nurutkeun nagara atawa wewengkonÉdit

IndonesiaÉdit

Di Indonesia, nu sertifikasi halal produk kadaharan jeung inuman diatur ku Indonésia Ulema council–husus nu Agénsi Produk Kadaharan, Kadaharan, jeung Kosmétik Indonésia Ulema déwan jeung Badan penyelenggara jaminan Produk Halal atawa BPJPH.

TaiwanÉdit

Dina Taiwan, lembaga kaayaan jeung masalah halal dahareun jeung inuman A Halal Taiwan.

Tempo ogéÉdit

  • halal - konsép anu sarua dina Yahudi

Tumbu luarÉdit