Béda révisi "Rarangkén pang--keun"

707 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m ({{sunda-pondok}})
{{Rarangkén (Basa Sunda)}}
'''Rarangkén pang--keun''' mangrupakeun salah sahiji rarangkén barung (nl:''confix'') pikeun ngawangun [[Kecap Rundayan (Basa Sunda)|kecap-kecap rundayan]] dina [[Basa Sunda]]. Sacara umum rarangkén pang--keun ngawangun kecap pagawéan pasif mangrupa paréntah atawa paménta.
 
Upama nyanghareupan kecap pagawéan anu nasalna robah jadi ng-, pang--keun robah jadi pa--keun.
((Seja diserat)
* pang- ngagambar -keun --> pangagambarkeun
{{sunda-pondok}}
séjénna, angger:
* pang- mawa -keun --> pangmawakeun
 
{| class="wikitable"
|+ '''Rarangkén pang--keun: warna jeung harti kecap nu diwangunna'''
! Warna kecap !! Harti !! Conto
|-
| pagawéan pasif paménta / paréntah || "tulungan ngalakukeun pagawéan ... " || pangmawakeun, pangagambarkeun, pangadongéngkeun,
|}
912

éditan