Béda révisi "Rarangkén pi--eun"

595 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m ({{sunda-pondok}})
{{Rarangkén (Basa Sunda)}}
'''Rarangkén pi--eun''' mangrupakeun salah sahiji rarangkén barung (nl:''confix'') pikeun ngawangun [[Kecap Rundayan (Basa Sunda)|kecap-kecap rundayan]] dina [[Basa Sunda]]. Sacara umum rarangkén pi--eun ngawangun kecap barang atawa kecap sipat anu hartina "bakal (jadi) ... ".
 
{| class="wikitable"
((Seja diserat)
|+ '''Rarangkén pi--eun: warna jeung harti kecap nu diwangunna'''
{{sunda-pondok}}
! Warna kecap !! Harti !! Conto
|-
| barang || "bakal jadi ... " atawa "calon ... " || pibajueun, piimaheun, picalanaeun, pimitohaeun, pisalakieun, pibupatieun, pidoktereun
|-
| sipat || "bakal ... " || pigeuliseun, pipintereun, pikasépeun, pijangkungeun
|}
912

éditan