Béda révisi "Hijrah"

2 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: {{islam}} '''Hijrah''' (Arab:هِجْرَة) sacara harfiah hartosna pemindahan. Hijrah nyaéta hiji kajadian penting dina Sajarah Islam, di mana Nabi Muhammad saw....)
 
'''Hijrah''' ([[Basa Arab|Arab]]:هِجْرَة) sacara harfiah hartosna pemindahan. Hijrah nyaéta hiji kajadian penting dina [[Sajarah Islam]], di mana Nabi [[Muhammad]] saw. reujeung pamiluna pindah ti [[Mekkah]] nuju [[Madinah]]. Hijrah ieu lumangsung dina warsih [[622]], dina [[Basa Latin]] ditulis Hegira.
 
Sabenerna Hijrah geus diayakeun dina warsih [[615]] ka wewengkon [[Karajaan Ethiopia]]. Dina waktu éta, [[Karajaan Ethiopia]] anu leuwih dipikawanoh jeung sebutan Axum dikawasa ku saurang [[raja]] ngaranna Negus Najasyi. Tapi, Nabi [[Muhammad]] saw. henteu milu dina rombongan hijrah ieu. Dina warsih anu sarua ogé, kaum musyrikin [[Quraisy]] ogé datang ka [[Karajaan Ethiopia]]. Maranéhanana boga maksud pikeun mawa balik kaum muslimin di [[Ethiopia]], tapi hal ieu ditampik ku Negus Najasyi sanajan anjeunna geus dibayar jeung hiji peti [[emas]]. Ahirna, Negus Najasyi ngagem ageman [[Islam]], sanggeus ngadéngé nasehat ti [[Ja'far bin AbulAbdul Muthalib]].
 
Hijrah dina warsih [[622]] ieu pisan anu dijadikeun minangka patokan [[Kalénder Islam|warsih Hijrah]]. Nabi Muhammad dibaturan AbubakarAbu Bakar nuju ka [[Madinah]], sarta manggihan réa aral. Diantarana waktu maranéhanana berpapasan jeung Suraqah bin Malik, saurang musyrikin anu rék maéhan Nabi [[Muhammad]]. Tapi, berkat lindungan [[Alloh]], Nabi [[Muhammad]] terhindarkan ti rencana pembunuhan Suraqah.
 
 
92

éditan