Buka ménu utama

Parobahan

2 bita dipupus ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
}}
 
Écés pisan, tina ceriteracarita dina jero naskah kasebut, yén naskah Bujangga Manik asalna ti jaman saméméh Islam asup ka Tatar [[Sunda]]. Naskah kasebut henteu ngandung hiji ogé kecap-kecap anu asalna tina basa Arab. Disebutna [[Majapait]], [[Malaka]] sarta [[Demak]] ngajadikeun urang bisa neguh yén naskah ieu ditulis dina ahir taun 1400-an atawa awal taun 1500-an.{{cite book
| last =Noorduyn
| first =J.
3.120

éditan