Béda révisi "Carita Parahiyangan"

392 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
 
=== Rahiyang Sanjaya ===
Ieu naskah loba pisan nyaritakeun [[Sanjaya|Rahiyang Sanjaya]], anu méméh jeneng di Galuh boga ngaran Rakéyan Jambri. Rakéyan Jambri téh putrana Sang Séna, sedengkeun Sang Séna téh anak Mandiminyak ti Pwah Rababu (istrina Sempakwaja, kungsi di-'keudeu-keudeu' ku Mandiminyak).
 
Dina ieu naskah, Sanjaya kacaritakeun jago perang. Lian ti nu di pulo Jawa, Sanjaya ogé kungsi narajang wilayah-wilayah di [[Sumatra]], kayaning Malayu, [[Sriwijaya]], jeung [[Barus]], malah nepi ka wewengkon kakawasaan Cina.
 
=== Perang Bubat ===
Pamaké anonim