Béda révisi "HIPERMAN"

22 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''HIPERMAN''' (singketan tina kecap-kecap basa Inggris '''High Performance Radio Metropolitan Area Network''') nyaéta standar anu dijieun ku ''Broadband Radio Access Networks (BRAN) group'' anu aya dina jero organisasi ([[ETSI]]) pikeun nyadiakeun komunikasi tanpa kabel dina pita frékuénsi 2 - 11 [[Gigahertz|GHz]] di sakuliah Éropah jeung nagara lianna nu maké standar [[ETSI]]. HIPERMAN ngarupakeun alternatif pikeun [[WiMAX]] (atawa standar [[IEEE 802.16]]) sarta téknologi [[Koréa]], [[WiBro]].
 
HIPERMAN dimaksudkeun pikeun nyadiakeun layanan DSL tanpa kabel pitarubak dina wilayah géografis anu lega. Frékuénsi anu digunakeun ku ieu téknologi nyaéta pita frekuensi handapeun 11 GHz (umumna pita frekuensi 3.5 GHz). HIPERMAN bakal optimal lamun digunakeun pikeun jaringan [[packet switched]], sarta bisa digunakeun pikeun layanan tetep jeung bagerak (nomadik), hususna dina lingkungan padumukan jeung pakantoran nu leutik.
HiperMAN is aiming principally for providing broadband Wireless DSL, while covering a large geographic area. The standardization focuses on broadband solutions optimized for access in frequency bands below 11 GHz (mainly in the 3.5 GHz band). HiperMAN is optimised for [[packet switched]] networks, and supports fixed and nomadic applications, primarily in the residential and small business user environments.
 
HIPERMAN will be an interoperable broadband fixed wireless access system operating at radio frequencies between 2 GHz and 11 GHz. The HIPERMAN standard is designed for Fixed Wireless Access provisioning to SMEs and residences using the basic MAC (DLC and CLs) of the IEEE 802.16-2001 standard. It has been developed in very close cooperation with IEEE 802.16, such that the HIPERMAN standard and a subset of the IEEE [[IEEE 802.16|802.16a-2003]] standard will interoperate seamlessly. HIPERMAN is capable of supporting [[Asynchronous Transfer Mode|ATM]], though the main focus is on [[Internet protocol suite|IP]] traffic. It offers various service categories, full [[Quality of Service]], fast connection control management, strong security, fast adaptation of coding, modulation and transmit power to propagation conditions and is capable of [[Non-line-of-sight propagation|non-line-of-sight operation]]. HIPERMAN enables both [[Point-to-multipoint communication (telecommunications)|PTMP]] and [[Mesh networking|Mesh network]] configurations. HIPERMAN also supports both FDD and TDD frequency allocations and H-FDD terminals. All this is achieved with a minimum number of options to simplify implementation and interoperability.
3.120

éditan