Béda révisi "Bisma"

18 bita dipupus ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
| Asal = [[Astinapura]], [[Karajaan Kuru]]
}}
'''Bisma''' ([[Basabasa Sanskerta|SanskertaSansakerta]]: भीष्म, ''Bhīshma'') lahir kalayan ngaran '''Dewabrata''' ([[Basa Sanskerta|SanskertaSansakerta]]: देवव्रत, ''Dévavrata''), nyaéta salah sahiji inohong utama dina [[wiracarita]] ''[[Mahabarata]]''. Manéhna téh putera ti pasangan Prabu [[Santanu]] jeung [[Dewi Gangga]]. Manéhna ogé mangrupa aki ti [[Pandawa]] jeung [[Kurawa]]. Sawaktu ngora manéhna ngaranna Dewabrata, tapi diganti jadi Bisma saprak manéhna sumpah moal kawin saumur hirup. Bisma ahli dina sagala wanda peperangan sarta pohara dipikaajrih ku [[Pandawa]] sarta [[Kurawa]]. Manéhna gugur dina hiji perang badag di [[Kurusetra]] ku panah anu dilepaskan ku [[Srikandi]] kalayan bantuan [[Arjuna]]. tapi manéhna henteu pupus dina waktu éta ogé. Manéhna sempet hirup salila sawatara poé sarta nyaksian kaancuran para [[Kurawa]]. Manéhna ngaleupaskeun nafas panungtungan waktu panonpoé aya di kalér (''Uttarayana'').
 
== Harti ngaran ==
3.120

éditan