Béda révisi "Bisma"

2 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
== Peran dina Dinasti Kuru ==
 
Di lingkungan karaton [[Astinapura]], Bisma pohara dipihormat ku anak-incuna. Henteu ngan alatan manéhna kolot, tapi ogé alatan kamahéranana dina widang militér sarta peperangan. Dina unggal perang, pasti manéhna sok meunang alatan geus pohara boga pangalaman. [[Yudistira]] ogé kungsi ngomong, yén euweuh anu sanggup ngéléhkeun Bisma dina perang, komosanajan lamun laskar Déwa sarta laskar [[Asura]] ngagabungkeun kakuatan sarta dipingpin ku [[Indra]], Sang Déwa Perang.'''The Mahabharata of Krishna Dwaipayana Wyasa'''. Buku VI: Bismaparwa.
 
Bisma pohara dipikacinta ku [[Pandawa]] jeung [[Kurawa]]. Maranéhanana ngahormat Bisma minangka saurang aki sakaligus kapala kulawarga anu wijaksana. Kadangkala Pandawa nganggap Bisma minangka bapa maranéhanana ([[Pandu]]), anu sabenerna geus pupus.
3.120

éditan