Béda révisi "XvYCC"

172 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Kaca anyar: {{lowercase|xvYCC}} '''xvYCC''' atawa Extended-gamut YCC nyaeta hiji rohangan kelir nu dipake dina elektronika video set televisi panel rata, nu ngarojo...)
 
m
{{lowercase|xvYCC}}
'''xvYCC''' atawa Extended-[[gamut]] [[YCbCr|YCC]] nyaeta hiji [[color space|rohangan kelir]] nu dipake dina elektronika [[video]] set televisi panel rata, nu ngarojong 1.8 kalieun jumlah kelir nu dipake dina [[sRGB color space|rohangan kelir sRGB]].<ref>{{cite web | year=2006 | url=http://www.hdmi.org/pdf/HDMI_Insert_FINAL_8-30-06.pdf | title=HDMI 1.3 Update | work=[[HDMI Licensing]] | accessdate=2006-08-30}}</ref> xvYCC ditetepkeun ku [[International Electrotechnical Commission|IEC]] Oktober 2005 tur dipublikasikeun Januari 2006 minangka [[daptar standar IEC|IEC 61966-2-4]]. Spektrum nu leuwih lega tina ''backlighting'' [[LED]] ngaganti [[cold cathode|katoda tiis]] nyababkeun bisana nambah pamidang ''color gamut'' [[liquid crystal display|LCD]].
{{tarjamahkeun|Inggris}}
xvYCC uses the full range of values (1 to 254 in an 8-bit space) to represent colors. In [[BT.601]] and [[Rec. 709|BT.709]], RGB colors are represented only by 8-bit values from 16 to 235. This limited range was established to allow for [[undershoot]] and [[overshoot]], attributes of [[analog TV]] signaling. With [[digital TV]] signaling, there is no undershoot or overshoot, and the values from 1-15 and 235-254 can be used to represent real colors. In order to maintain [[backward-compatibility]] with earlier standards, the red (R), green (G), blue (B) and white standard colors are still calculated at the same indices in the color space. The wider ranges of digital values allow representation of ''deeper greens'', ''deeper reds'', and ''deeper blues'' - and of course intermediate colors previously beyond the boundary limit in the [[CCIR 601]] color space.
 
xvYCC make jangkah ajen nu lengkep (1 tepi ka 254 dina hiji rohangan 8-bit) pikeun midangkeun kelir. Dina [[BT.601]] jeung [[Rec. 709|BT.709]], kelir RGB dipidangkeun ukur ku ajen 8-bit ti 16 tepi ka 235. Jangkah nu kawates ieu dijieun keur mere lolongkrang pikeun ''[[undershoot]]'' jeung ''[[overshoot]]'', nu mangrupakeun sipat pasinyalan [[TV analog]]. Dina pasinyalan [[TV digital]] mah, undershoot jeung overshoot teh teu aya, lusabab kitu ajen ti 1-15 katut 235-254 bisa dipake keur midangkeun kelir nu sajati. Pikeun ngajaga [[backward-compatibility|kacocogan ka tukang]] jeung standar samemehna, kelir standar beureum (red (R)), hejo (green (G)), bulao (blue (B)) jeung bodas (white) diitung keneh make susunan nu sarua dina rohangan kelir. Jangkah ajen digital nu leuwih rubak bisa mere lolongkrang keur midangkeun hejo kolot (''deeper greens''), beureum kolot (''deeper reds''), katut bulao kolot (''deeper blues'') - tur tangtuna oge kelir-kelir panengah nu samemehna aya dina saluareun wawates dina rohangan kelir [[CCIR 601]].
{{tarjamahkeun|Inggris}}
Even the [[high-definition television]] color space defined by BT.709 encompasses only 45 per cent of the possible values with RGB indices of 1 to 254, since those indices are limited to 16 to 234 by the BT spec. The xvYCC standard uses 1 to 254, and can encode more than twice the number of color values. (The [[sRGB]] system is in between the BT.709 and xvYCC systems, allowing use of all combinations of R, G and B values from 16 to 235 - more combinations, but not so many as in xvYCC.)
 
23.341

éditan