Béda révisi "Quraisy (surat)"

355 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: '''Surah Quraisy''' nyaéta surat ka-106 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 4 ayat sarta kagolongkeun kana surat makiyyah. Kecap Quraisy sorangan nujul ka kaum Quraisy ny...)
 
m
{{Infobox Sura
| name = Quraisy <br /><big>قُرَيْشٍ </big>
| image =
| katerangan =
| harti = ''Suku bangsa Quraisy''
| nama_lain =
| golongan = [[Makkiyah]]
| surah_ka = 106
| nomer_juz = [[Juz 30]]
| waktu_turun_wahyu =
| jumlah_ruku = 1 ruku'
| jumlah_ayat = 4 ayat
| jumlah_kecap =
| jumlah_aksara =
| ayat_sajdah =
| Harf-e-Mukatta'at =
}}
 
'''Surah Quraisy''' nyaéta surat ka-106 dina [[Al Qur'an]]. Surat ieu diwangun ku 4 ayat sarta kagolongkeun kana surat [[makiyyah]]. Kecap [[Quraisy]] sorangan nujul ka kaum Quraisy nyaéta kaum (suku) anu meunang kapercayaan ngajaga Ka'bah. Poko eusina surat ieu ngajelaskeun kahirupan urang Quraisy sarta kawajiban anu sakuduna dilakonan ku maranéhanana.
|}
 
{{SuraSuratQuran|106|[[Surat Al Fil]]|[[Surat Al Ma’un]]}}
{{Qur'an}}
 
[[id:Quraisy]]
3.120

éditan