Béda révisi "Komputer"

59 bita dipupus ,  14 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Malikkeun éditan 210.212.253.103, diganti deui ka vérsi ahir ku Kandar)
m
[[image:computer.tower.750pix.jpg|thumb|right|200px|Sarupaning [[Bungkus komputer|munara]] [[komputer pribadi]].]]
 
'''Komputer''' nyaeta hiji [[wiktionary:device|alat]] atawa [[wiktionary:machine|mesin]] keur nyieun [[wiktionary:calculation|itungan]] atawa kontrol operasi nu bisa ditembongkeun dina watesan [[wiktionary:numerical|numeris]] atawa [[wiktionary:logical|logis]]. Komputers dumasar kana sipat fisikna sarta nu pakait nembongkeun sababaraha hal atawa hal tina masalah dina hiji bagian, maka pakait mekanik bakal sacara otomatis ngahasilkeun "penyelesaian" tina masalah. Dasar teori keur itungan make komputer disebut '''[[élmu komputer]].'''
<!--
 
==Prinsip umum==
 
 
====Sistim operasi====
Komputer salawasna butuh sahanteuna hiji program nu salawasna jalan sangkang operasina jalan. Dina operasi normal program ieu katelah [[sistim operasi]] (Ing. ''operating system'', OS). Sistim operasi nangtukeun program mana nu jalan, iraha, jeung sumberdaya naon (kayaning mémori atawa I/O) nu kudu dipaké. The operating system also provides a layer of abstraction over the hardware, and gives access by providing services to other programs, such as code ("drivers") which allow programmers to write programs for a machine without needing to know the intimate details of all attached electronic devices.-->
 
==TempoBaca ogé==
Komputer salawasna butuh sahanteuna hiji program nu salawasna jalan sangkang operasina jalan. Dina operasi normal program ieu katelah [[sistim operasi]] (Ing. ''operating system'', OS). Sistim operasi nangtukeun program mana nu jalan, iraha, jeung sumberdaya naon (kayaning mémori atawa I/O) nu kudu dipaké. The operating system also provides a layer of abstraction over the hardware, and gives access by providing services to other programs, such as code ("drivers") which allow programmers to write programs for a machine without needing to know the intimate details of all attached electronic devices.
* ''[[téori komputabilitas]]''
 
==Tempo ogé==
* ''[[computability theory]]''
* [[lambardata komputer]] (Ing. ''computer datasheet'')
* [[paméran komputer]]
* [http://www.simplecomputeranswers.com/ Volunteer-Answered Free Computer Help]
 
[[Category:Ngitung]]
[[Category:Alat Matematik]]
[[Category:Téhnologi informasi]]
 
{{pondok}}
<!--Interlanguage links-->
[[CategoryKategori:Téhnologi informasi]]
 
[[af:Rekenaar]]
[[ar:&#1581;&#1575;&#1587;&#1608;&#1576;]]
11.750

éditan