Béda révisi "Transformasi Fourier"

3 bita dipupus ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
'''Transformasi Fourier''' nyéta hiji alat matematis anu ngawincik [[fungsi]] non-périodik kana fungsi-fungsi [[sinusoida]] anu nyusunna. Tranformasi Fourier ogé mangrupakeun alat pikeun ngarobah fungsi waktu kana wujud fungsi frékuénsi.
 
Dina [[matématika]], lamun fungsi périodik bisa diwincik kana sajumlah dérét fungsi anu disebut deret Fourier ku rumus <math>x(t) = \sum_{n=-\infty}^{\infty} c_n e^{jn\omega_o t}.</math> mangka géneralisasi pikeun fungsi non-périodik bisa dilakukeun maké rumus nu disebut transformasi Fourier. Jadi transformasi Fourier mangrupakeun generalisasi tina [[Dérét FourierdérétFourier|dérét Fourier]]
 
==Définisi==
|
|&nbsp; &nbsp; <math>\stackrel{\mathcal{F}}{\Longleftrightarrow}\quad
(F*G)(\f) \,</math>
| &nbsp; &nbsp; (frekuensi biasa)
|}
3.120

éditan