Rubakpita: Béda antarrépisi

3 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Nambah info ngeunaan bandwidth LPF)
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Rubakpita''' ([[basa Inggris]]: ''bandwidth'') dina téknologi [[telekomunikasi]] nyaéta lega wewngkon frékuensifrékuénsi tinangtu atawa béda antara [[frékuensi]] panghandapna jeung frékuensi pangluhurna dina wewengkon frékuensi tinangtu. Contona, sambungan [[telepon]] ngabogaan 'rubakpita'' 3000Hz ''([[Hertz]])'', anu mangrupa wewengkon antara frekuensi pangluhurna (3300Hz) sarta frekuensi panghandapna (300Hz) anu bisa diliwatan ku sora manusa.
 
Dina jaringan [[komputer]], ''rubakpita'' nujul kana [[laju pamindahan data]], umumna dina [[Hijian|hijian]] Kbps (kilobit pér detik/''kilobite per second'').
Bandwidth W<sub>B</sub> [[Low-pass filter]] sarua jeung [[cutoff frequency]] bogana, nyaéta <math>W_B = \omega_c</math>.
 
[[Gambar:Bandwidth filter LPF.jpg|350px| Bandwidth [[Low-pass filter]]]].
 
 
3.120

éditan