Rubakpita: Béda antarrépisi

561 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
mTidak ada ringkasan suntingan
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Rubakpita''' ([[basa Inggris]]: ''bandwidth'') dina téknologi [[telekomunikasi]] nyaéta lega wewngkon [[frékuénsi]] tinangtu atawa béda antara [[frékuensifrékuénsi]] panghandapna jeung frékuensi pangluhurna dina wewengkon frékuensi tinangtu. Contona, sambungan [[telepon]] ngabogaan 'rubakpita'' 3000Hz ''([[Hertz]])'', anu mangrupa wewengkon antara frekuensi pangluhurna (3300Hz) sarta frekuensi panghandapna (300Hz) anu bisa diliwatan ku sora manusa.
 
Dina jaringan [[komputer]], ''rubakpita'' nujul kana [[laju pamindahan data]], umumna dina [[Hijian|hijian]] Kbps (kilobit pér detik/''kilobite per second'').
==Bandwidth filter (atawa sistem)==
 
Bandwidth W<sub>B</sub> [[Low-pass filter]] idéal sarua jeung [[cutoff frequency]] bogana, nyaéta <math>W_B = \omega_c</math>.
 
[[Gambar:Bandwidth filter LPF.jpg|350px| Bandwidth [[Low-pass filter]]]].
 
Bandwidth [[bandpass filter]] idéal sarua jeung W<sub>B</sub> = <math>\omega</math><sub>c2</sub> - <math>\omega</math><sub>c1</sub>. Titik tengah <math>\omega_o</math> = (<math>\omega</math><sub>c1</sub> + <math>\omega</math><sub>c2</sub>)/2 disebut frékuénsi tengah [[filter]].
 
[[Gambar:Bandwidth BPF.jpg|350px| Bandwidth [[bandpass filter]]]].
 
Sahiji [[bandpass filter]] disebut pita sempit lamun W<sub>B</sub> << <math>\omega_o</math>.
 
Euweuh définisi bandwidth pikeun [[high-pass filter]] jeung [[bandstop filter]].
 
==Bandwidth sinyal==
 
== Tempo ogé ==
3.120

éditan