Béda révisi "Radiasi éléktromagnétik"

118 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
Lamun ditingali tina arah rambatan gelombang éléktromagnétik, médan listrik mungkin bulak-balik naék jeung turun, samentara médan magnét ngayun bulak-balik ka katuhu jeung ka kénca; tapi gambar éta bisa diputer sahingga médan listrik bulak-balik ka katuhu jeung ka kenca samentara médan magnét bulak-balik turun jeung naék. Kasambarangan ''oriéntasi'' ditingali ti arah rambatan disebut [[polarisasi]].
 
Radiasi éléktromagnétik digolongkeun dumasar kana [[Gelombang#Périoda jeung frékuénsi|frékuénsi]] gelombangna. Macem-mecem gelombang, lamun diantaykeun ti mimiti frékuénsi laun nepi ka frékuénsi gancang, kaasup diantarana: [[gelombang radio]], [[gelombang mikro]], [[radiasi térahertz]], [[radiasi infra beureum]], [[cahaya katénjo]], [[Ultraviolét|radiasi ultraviolét]], [[sinar-X]] sarta [[sinar gamma]] baris ngahasilkeun spéktrum anu disebut spéktrum éléktromagnétik.
 
Radiasi ÉM mawa [[énergi]] jeung [[moméntum]], anu bisa dipisahkeun mangsa radiasi kasebut ba-''interaksi'' jeung zat atawa [[materi]].
 
== Fisika ==
3.120

éditan