Béda révisi "Frékuénsi radio"

5 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
[[Gambar:Atmospheric electromagnetic transmittance or opacity.jpg|thumb|right|350px|Rough plot of Earth's atmospheric transmittance (or opacity) to various wavelengths of electromagnetic radiation, including radio waves.]]
 
'''[[Frékuénsi]] [[radio]]''' nujul ka [[Radiasi éléktromagnétik|spéktrum éléktromagnétik]] di mana gelombang éléktromagnétik bisa dihasilkeun ku cara ngeupankeun [[arus bulak-balik]] ka hiji [[anteneu (radio)|anteneu]]. Frékuénsi kawas ieukieu kaasup bagian tina spéktrum di handapeun ieu:
 
{| border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"
|}
 
''Catetan:'' di saluhureun 300 GHz, penyerepandiserepna radiasi éléktromagnétik ku atmosfir Bumi kuat pisan sahingga atmosfir sacara éféktif jadi "henteu tembus" ku frékuénsi [[radiasi éléktromagnétik]] nu leuwih luhur, nepi ka atmosfir jadi transparan deui dina anu disebut wilayah frékuénsi [[infrabeureum]] jeung jandéla optik.
 
Pita ELF, SLF, ULF, sarta VLF patumpuk-tumpuk jeung spéktrum AF, kira-kira dina 20–20,000 Hz. Tapi, sora dikirimkeun ku komprési jeung mekarna hawa dina atmosfir, sarta lain ku [[énergi éléktromagnétik]].
23.342

éditan