Béda révisi "Barométer"

2 bita dipupus ,  12 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: thumb|right|Hiji [[diagram nu mintonkeun barométer cai raksa basajan]] '''Barométer''' nyaéta pakakas anu dipaké pikeun ngukur tekenan hawa. Barométe...)
 
m
[[Gambar:Hg barometer.PNG|thumb|right|Hiji [[diagram]] nu mintonkeun barométer cai raksa basajan]]
'''Barométer''' nyaéta pakakas anu dipaké pikeun ngukur [[tekenan hawa]]. Barométer ilahar dipaké dina [[ramalan cuaca]], di mana tekénan hawa anu gedé nandakeun cuaca anu "soméah", sedengkeun tekenan hawa nu leutik nandakeun bakal aya angin puyuh ([[basa Indonesia]]: [[badai]]).
 
==Étimologi==
3.120

éditan