Béda révisi "Lolong warna"

7 bita dipupus ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: '''Lolong warna''' nyaéta hiji cacad anu dilantarankeun ku kahenteumampuh sél-sél congcot panon pikeun nyerek hiji spéktrum warna nu tangtu alatan faktor g...)
 
m
Lolong warna wanda trikomasi nyaéta parobahan kapekaan warna hiji atawa leuwih ti hiji rupa sél congcong. Aya tilu rupa trikomasi nyaéta:
 
* -Protanomali anu mangrupa kalemahan dina warna [[beureum]],
* -Deuteromali nyaéta kalemahan dina warna [[héjo]],
* -Tritanomali (low blue) nyaéta kelemahan warna [[paul]].
Wanda lolong wana ieu pisan anu pangmindengna kaalaman dibandingkeun jeung rupa lolong warna séjénna.
 
Dikromasi nyaéta henteu ayana salah sahiji ti 3 rupa sél congcot, ngawengku:
* -protanopia nyaéta henteu ayana sél congcot warna beureum sahingga caangna warna beureum jeung campuranana ngurangan,
* -deuteranopia nyaéta henteu ayana sél congcot anu peka kana héjo, sarta
* -tritanopia pikeun warna paul.
 
Sedengkeun monokromasi ditandaan ku leungitna atawa nguranganana kabéh panempo warna, sahingga anu katémbong ngan bodas jeung hideung dina wanda lolong warna husus (typical) sarta saeutik warna dina wanda atypical. Rupa lolong warna ieu kajadianana pohara langkana.
Lolong warna bisa diuji ku uji Ishihara, di mana bunderan - bunderan boga warna anu sawatara diantarana dirarancang ambéh aya tulisan nu tangtu anu ngan bisa katempo atawa henteu bisa katempo ku nu katalangsara ku lolong warna
 
[[Kategori:Warna]]
 
[[id:Buta warna]]
23.341

éditan