Béda révisi "An Naziat"

3.204 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
(Kaca anyar: {{Infobox Sura | name = An Naziat <br /><big>النّازعات</big> | image = | katerangan = | harti = ''Malaikat-malaikat Anu Nyabut'' | ngaran_séjén = ''As Sahoroh'' (Beungeut Bu...)
 
|-
| 1.
| <div dir="rtl"><big><big>وَٱلنَّـٰزِعَـٰتِ غَرۡقً۬ا</big></big></div>
| Demi (bentangbéntang-bentangbéntang) nu garancang pindahna .<br />
|-
| 2.
| <div dir="rtl"><big><big>وَٱلنَّـٰشِطَـٰتِ نَشۡطً۬ا</big></big></div>
| Demi (bentangbéntang-bentangbéntang) nu salawasna pipindahan.<br />
|-
| 3.
| <div dir="rtl"><big><big>وَٱلسَّـٰبِحَـٰتِ سَبۡحً۬ا</big></big></div>
| Jeung perhatikeundemi (bentangbéntang-bentangbéntang) nu maluter gancang pisan.<br />
|-
| 4.
| <div dir="rtl"><big><big>فَٱلسَّـٰبِقَـٰتِ سَبۡقً۬ا</big></big></div>
| Tuluy (bentangbéntang-bentangbéntang) nu makuter paheula-heula.<br />
|-
| 5.
| <div dir="rtl"><big><big>فَٱلۡمُدَبِّرَٲتِ أَمۡرً۬ا</big></big></div>
| Jeung (bentangbéntang-bentangbéntang) nu dipakedipaké ngatur urusan.<br />
|-
| 6.
| <div dir="rtl"><big><big>يَوۡمَ تَرۡجُفُ ٱلرَّاجِفَةُ</big></big></div>
| (Sing inget) poeanpoéan genjlongnagénjlongna bumi anu kacida tarikna.<br />
|-
| 7.
| <div dir="rtl"><big><big>تَتۡبَعُهَا ٱلرَّادِفَةُ</big></big></div>
| Ditema ku nu nuturkeunana.<br />
|-
| 8.
| <div dir="rtl"><big><big>قُلُوبٌ۬ يَوۡمَٮِٕذٍ۬ وَاجِفَةٌ</big></big></div>
| HateHaté (jelema-jelema) poepoé etaéta kacida geumpeurna.<br />
|-
| 9.
| <div dir="rtl"><big><big>أَبۡصَـٰرُهَا خَـٰشِعَةٌ۬</big></big></div>
| PanenjonaPanénjona tarungkul alum.<br />
|-
| 10.
| <div dir="rtl"><big><big>يَقُولُونَ أَءِنَّا لَمَرۡدُودُونَ فِى ٱلۡحَافِرَةِ</big></big></div>
| MaranehnaMaranéhna nyarita: “Naha urang rekrék dibalikkeun deui kana kaayaan sasalasal;<br />
|-
| 11.
| <div dir="rtl"><big><big>أَءِذَا كُنَّا عِظَـٰمً۬ا نَّخِرَةً۬</big></big></div>
| Nalika urang geus jadi tulang-taleng nu raremek?<br />
|-
| 12.
| <div dir="rtl"><big><big>قَالُواْ تِلۡكَ إِذً۬ا كَرَّةٌ خَاسِرَةٌ۬</big></big></div>
| MaranehnaMaranéhna nyarita deui: “Ana kitu mah, pangbalikan nu matak rugi.”.<br />
|-
| 13.
| <div dir="rtl"><big><big>فَإِنَّمَا هِىَ زَجۡرَةٌ۬ وَٲحِدَةٌ۬</big></big></div>
| Tapi saestunasaéstuna etaéta mah jeritan anu ngan sakoceaksakocéak.<br />
|-
| 14.
| <div dir="rtl"><big><big>فَإِذَا هُم بِٱلسَّاهِرَةِ</big></big></div>
| Dadak sakala maranehnamaranéhna aya deui di luhur bumi.<br />
|-
| 15.
| <div dir="rtl"><big><big>هَلۡ أَتَٮٰكَ حَدِيثُ مُوسَىٰٓ</big></big></div>
| Naha ka manehmanéh geus kawartikeun lalakon Musa?<br />
|-
| 16.
| <div dir="rtl"><big><big>إِذۡ نَادَٮٰهُ رَبُّهُ ۥ بِٱلۡوَادِ ٱلۡمُقَدَّسِ طُوًى</big></big></div>
| Nalika PangerannaPangéranna cumeluk ka manehnamanéhna di lengkob suci (nu katelah) Thuwa.<br />
|-
| 17.
| <div dir="rtl"><big><big>ٱذۡهَبۡ إِلَىٰ فِرۡعَوۡنَ إِنَّهُ ۥ طَغَىٰ</big></big></div>
| Jeung geura indit manehmanéh ka Fir’aun, lantaran manehnamanéhna geus murba wisesawisésa.<br />
|-
| 18.
| <div dir="rtl"><big><big>فَقُلۡ هَل لَّكَ إِلَىٰٓ أَن تَزَكَّىٰ</big></big></div>
| Pok caritakeun ka manehnamanéhna: “Naha andika hayang jadi suci?<br />
|-
| 19.
| <div dir="rtl"><big><big>وَأَهۡدِيَكَ إِلَىٰ رَبِّكَ فَتَخۡشَىٰ</big></big></div>
| Jeung naha andika daekdaék dituduhkeun ka PangeranPangéran andika sangkan andika aya kasieun?<br />
|-
| 20.
| <div dir="rtl"><big><big>فَأَرَٮٰهُ ٱلۡأَيَةَ ٱلۡكُبۡرَىٰ</big></big></div>
| Tuluy Musa mintonkeun ayat (mujijat) nu gedegedé ka manehnamanéhna.<br />
|-
| 21.
| <div dir="rtl"><big><big>فَكَذَّبَ وَعَصَىٰ</big></big></div>
| Tapi (Fir’aun) ngabohongkeuningkar jeung bahula.<br />
|-
| 22.
| <div dir="rtl"><big><big>ثُمَّ أَدۡبَرَ يَسۡعَىٰ</big></big></div>
| Tuluy manehnamanéhna nukangan, gejlig indit.<br />
|-
| 23.
| <div dir="rtl"><big><big>فَحَشَرَ فَنَادَىٰ</big></big></div>
| Ngumpulkeun (rahayatna) sarta susumbar.<br />
|-
| 24.
| <div dir="rtl"><big><big>فَقَالَ أَنَا۟ رَبُّكُمُ ٱلۡأَعۡلَىٰ</big></big></div>
| Pokna: “Nya kami pangeranpangéran maranehmaranéh anu linuhung!”<br />
|-
| 25.
| <div dir="rtl"><big><big>فَأَخَذَهُ ٱللَّهُ نَكَالَ ٱلۡأَخِرَةِ وَٱلۡأُولَىٰٓ</big></big></div>
| Ku kituna Alloh nyiksa manehnamanéhna ku siksaan aheratahérat jeung dunya.<br />
|-
| 26.
| <div dir="rtl"><big><big>إِنَّ فِى ذَٲلِكَ لَعِبۡرَةً۬ لِّمَن يَخۡشَىٰٓ</big></big></div>
| SaestunaSaéstuna dina perkara etaéta thetéh jadi pangajaran keur sing saha anu wedi (ku Alloh).<br />
|-
| 27.
| <div dir="rtl"><big><big>ءَأَنتُمۡ أَشَدُّ خَلۡقًا أَمِ ٱلسَّمَآءُ‌ۚ بَنَٮٰهَا</big></big></div>
| Naha maranehmaranéh mahluk anu leuwih hesehésé diyugakeunana batan langit, padahal Anjeunna geus ngadegkeunana?<br />
|-
| 28.
| <div dir="rtl"><big><big>رَفَعَ سَمۡكَهَا فَسَوَّٮٰهَا</big></big></div>
| Anjeunna geus nanjeurkeun adeganana tuluy nyampurnakeunana.<br />
|-
| 29.
| <div dir="rtl"><big><big>وَأَغۡطَشَ لَيۡلَهَا وَأَخۡرَجَ ضُحَٮٰهَا</big></big></div>
| Jeung Anjunna ngajadikeun poeknapoékna peuting jeung caang-ngemprayna beurang.<br />
|-
| 30.
| <div dir="rtl"><big><big>وَٱلۡأَرۡضَ بَعۡدَ ذَٲلِكَ دَحَٮٰهَآ</big></big></div>
| Jeung sanggeus kitu, Anjeunna ngamparkeun bumi.<br />
|-
| 31.
| <div dir="rtl"><big><big>أَخۡرَجَ مِنۡہَا مَآءَهَا وَمَرۡعَٮٰهَا</big></big></div>
| Jeung ti dinya dikaluarkeun caina jeung jujukutanana.<br />
|-
| 32.
| <div dir="rtl"><big><big>وَٱلۡجِبَالَ أَرۡسَٮٰهَا</big></big></div>
| Jeung dijungkiringkeun gunung-gunungna.<br />
|-
| 33.
| <div dir="rtl"><big><big>مَتَـٰعً۬ا لَّكُمۡ وَلِأَنۡعَـٰمِكُمۡ</big></big></div>
| Keur bekel maranehmaranéh katut ingon-ingon maranehmaranéh.<br />
|-
| 34.
| <div dir="rtl"><big><big>فَإِذَا جَآءَتِ ٱلطَّآمَّةُ ٱلۡكُبۡرَىٰ</big></big></div>
| Nya upama tumiba kaributan nu rongkah.<br />
|-
| 35.
| <div dir="rtl"><big><big>يَوۡمَ يَتَذَكَّرُ ٱلۡإِنسَـٰنُ مَا سَعَىٰ</big></big></div>
| Dina poeanpoéan manusa aringeteun kana sagala anu geus dilampahkeunana.<br />
|-
| 36.
| <div dir="rtl"><big><big>وَبُرِّزَتِ ٱلۡجَحِيمُ لِمَن يَرَىٰ</big></big></div>
| Sarta geus ditembongkeunditémbongkeun naraka pikeun jelema nu hayangeun nenjonénjo.<br />
|-
| 37.
| <div dir="rtl"><big><big>فَأَمَّا مَن طَغَىٰ</big></big></div>
| Sing saha nu doraka ngaliwatan wates wangen.<br />
|-
| 38.
| <div dir="rtl"><big><big>وَءَاثَرَ ٱلۡحَيَوٰةَ ٱلدُّنۡيَا</big></big></div>
| Turta ngutamakeun kahirupan dunya.<br />
|-
| 39.
| <div dir="rtl"><big><big>فَإِنَّ ٱلۡجَحِيمَ هِىَ ٱلۡمَأۡوَىٰ</big></big></div>
| SaestunaSaéstuna nya Jahanam geusan pangbalikanana.<br />
|-
| 40.
| <div dir="rtl"><big><big>وَأَمَّا مَنۡ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِۦ وَنَهَى ٱلنَّفۡسَ عَنِ ٱلۡهَوَىٰ</big></big></div>
| Jeung sing saha anu wedi ku kalungguhan PangerannaPangéranna, sarta ngariksa dirina tina hawa napsu.<br />
|-
| 41.
| <div dir="rtl"><big><big>فَإِنَّ ٱلۡجَنَّةَ هِىَ ٱلۡمَأۡوَىٰ</big></big></div>
| SaestunaSaéstuna, nya sawarga geusan pangbalikanana.<br />
|-
| 42.
| <div dir="rtl"><big><big>يَسۡـَٔلُونَكَ عَنِ ٱلسَّاعَةِ أَيَّانَ مُرۡسَٮٰهَا</big></big></div>
| MaranehnaMaranéhna baris nanyakeun ka manehmanéh (Muhammad) iraha bakal kajadianana kiamat.<br />
|-
| 43.
| <div dir="rtl"><big><big>فِيمَ أَنتَ مِن ذِكۡرَٮٰهَآ</big></big></div>
| Kumaha bisana manehmanéh nerangkeunana.<br />
|-
| 44.
| <div dir="rtl"><big><big>إِلَىٰ رَبِّكَ مُنتَہَٮٰهَآ</big></big></div>
| Ngan PangeranPangéran manehmanéh, nu uninga pamustunganan.<br />
|-
| 45.
| <div dir="rtl"><big><big>إِنَّمَآ أَنتَ مُنذِرُ مَن يَخۡشَٮٰهَا</big></big></div>
| ManehManéh mah ngan tukang ngawawadian jalma-jalma nu sarieuneun (ku kiamat).<br />
|-
| 46.
| <div dir="rtl"><big><big>كَأَنَّہُمۡ يَوۡمَ يَرَوۡنَہَا لَمۡ يَلۡبَثُوٓاْ إِلَّا عَشِيَّةً أَوۡ ضُحَٮٰهَا</big></big></div>
| Dina mangsa maranehnamaranéhna nenjonénjo kiamat teatéa, pangrasana teu kungsi hirup di dunya, anging sapeuting atawa sapoesapoé baebaé.<br />
|-
|}
3.120

éditan