Béda révisi "Cengkéh"

68 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
===Pamakéan===
 
[[Image:ClovesDried.jpg|left|thumb|180px|Cengkéh nu digaringkeun]]
Cengkéh bisa dipaké jadi [[samara]], boh dina bentukna anu gembleng boh minangka bubuk. Samara ieu dipaké di [[Éropa]] sarta [[Asia]]. Utamana di [[Indonésia]], cengkéh dipaké jadi bahan [[roko]] [[kréték]]. Cengkéh ogé dipaké minangka bahan [[menyan]] di [[Republik Rahayat Cina]] jeung [[Jepang]]. [[Minyak cengkéh]] dipaké pikeun [[aromaterapi]] sarta ogé pikeun ngubaran nyeri huntu.
 
3.120

éditan