Béda révisi "Manyogana"

6 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Gabungan tina sababaraha kanji keur hiji suku kata dipake dina [[hentaigana]] (変体仮名), susunan [[kana]] sejen tina. Hentaigana resmi teu dipake dina taun [[1900]].
 
Man'yōgana masih dipake keur sababaraha tempat di Jepang kiwari, utama di [[Kyushu]]. Fenomena nu ampir sarua jeung man'yōgana, disebut [[ateji]] (当て字), masih aya, numana kecap (kaasup [[loanword|injeuman]]) dieja make kanji: contona, 倶楽部 (''kurabu'', kleub).
 
[[Image:Katakana_origine.png|thumb|300px|left|Kasaruaan Katakana jeung man'yōgana (bagean man'yōgana nu jadi katakana diwarnaan beureum)]]
5.857

éditan